Saját tulajdonú 550 kW teljesítményű naperőművűnk Szakcs településen

Ipsum

A vállalkozás kiserőműves projektfejlesztési tevékenységei közül az egyik legjobban előrehaladott állapotú, Szakcs, 344-352 helyrajzi számokon megvalósult beruházásunkat 2016 végén kezdtük el előkészíteni. A község önkormányzatában kiváló partnerre leltünk, így a megfelelő szerződéses keretek mellett nyugodt szívvel tettük meg az erőmű tervezéséhez, a hálózat kapacitáslekötéséhez és az építési engedélyek megszerzéséhez szükséges kiadásokat.

2019 októberében kezdtük el az erőmű tényleges kivitelezését, amely a téli időjárás okozta mintegy 3 hónapos kényszerszünetet is érintve, köszönhetően vállalkozásunk saját speciális gépparkjának és jól összehangolt folyamatainak, 2020. február 20. napján csatlakozott az E.On hálózatához és kezdte meg kereskedelmi üzemét. A kiserőmű a Magyar Energetikai- és Közműszabályozási Hivatal határozata alapján a kötelező átvételi, röviden "KÁT" rendszerbe termel, mely legfeljebb 25 évig, illetve 16500 MWh megtermelt energiamennyiségig biztosítja a garantált áron történő értékesítést.

A termelő egység 2024 db 275 wattos, Bloomberg New Energy Finance TIER 1 listán szereplő polikristályos napelemből, 11 db 40 kW-os inverterből, rozsdamentes acél és alumínium komponensekből álló, cölöp alapú tartószerkezetből valamint egy 0,4/22kV-os betonházas transzformátorállomásból áll. Az erőművi területen kívül továbbá mintegy 900 méter termelői kábelt engedélyeztettünk és építtettünk meg, valamint szintén saját költségünkre került felszerelésre a közcélú villamos energia hálózat szabályozásában fontos szerepet játszó távműködtetésű oszlopkapcsoló (TMOK). Az erőművi területet szünetmentes tápegységgel ellátott elektromos kerítés, kamera- és riasztórendszer védi.

A beruházást önerőből valósítottuk meg, majd a megvalósulást követően banki partnerünk a még 2018-ban hozott hiteldöntés illetve a 2019-ben megkötött hitelszerződés alapján az erőmű kivitelezési költségeinek mintegy 75%-át, azaz 140 000 000 Ft-ot 15 éves lejáratú, piaci kamatozású hitel formájában rendelkezésünkre bocsátott.

Amennyiben szeretne Ön is részesedni a közüzemi méretű erőművekbe történő befektetés előnyeiből, keressen fel minket e-mailben vagy a weboldalunkon található kapcsolattartó űrlapok egyikén keresztül.

Kulcsrakész szolgáltatásaink segítségével vállalata problémamentesen válthat napenergiára!
<